NAFI 2011
Yönetim Kurulu Üyemiz Murat Yasa, 26-29 Mayıs tarihleri arasında Çeşme’de düzenlenen Uluslararası Gıda Kongresi’nde Avrupa Birliği ve Türk Gıda Kodeksi’nde yer alan aromalar ile ilgili yasal düzenlemeleri karşılaştıran bir sunum yaptı.
Sunuma buradan ulaşabilirsiniz...
IFEAT Antalya
AREP, 1990 yılı Mayıs ayında, IFEAT (International Federation of Essential Oils and Aroma Trades) ile birlikte Antalya'da düzenlenen 4 günlük “Uluslararası Esans ve Aromalarda Kullanılan Uçucu Yağlar Konferansı (International Conference on Essential Oils for Perfumery and Flavours)”nda 250'si yabancı toplam 365 katılımcıyı başarıyla ağırlamıştır.
Bu konferans; sunulmuş olan 16 adet yabancı, 8 adet yerli, toplam 24 tebliğle ülkemizde ve dünyada uçucu yağ endüstrisinin geleceğinin tartışıldığı bir platform olmuştur.
1995 yılı Ekim ayında, IFEAT, IFRA (International Fragrance Association) ve IOFI (International Organization of the Flavor Industry) katılımlarıyla üç senede bir yapılmakta olan “Uluslararası Uçucu Yağlar, Esanslar ve Aromalar Kongresi (International Congress of Essential Oils, Fragrances and Flavours - ICEOFF)'nın 13.'sü İstanbul'da AREP organizasyonuyla ve başarılı bir şekilde gerçekleştirilmiştir.
Uçucu yağlar, esans ve aroma üreticilerinin sorunlarının topluca tartışıldığı konferansta 58 yabancı, 7 yerli tebliğ sunulmuş; bu alanda “Türkiye'nin tarihten gelen varlığı ve gelecekteki rolü“ geniş bir ölçekte tartışılmıştır.
1995'deki Uluslararası Uçucu Yağlar, Esanslar ve Aromalar Kongresi'den sonra, AREP'in kurucu üyelerinden Necati Güler, IFEAT Genel Başkanlığına seçilmiştir. Kendisi 1995-1998 yılları arasında 3 dönem bu görevi sürdürerek gerek derneğimizin ve gerekse ülkemizin temsil edilmesinde büyük emek sarf etmiştir. |